Q&A

Cât durează prelucrarea materialelor?

Perioada de prelucrare care va apărea pe contract este de maxim 90 de zile lucrătoare de la eveniment, dar veți primi 35-50 de fotografii preview la 7 zile de la nuntă sau botez prin Google Photos. În plus, de obicei ne place să vă facem surprize și să vă predăm mai repede fotografiile și clipurile video, deci nu vă lăsați initimidați de cele 90 de zile 🙂

Putem primi toate fotografiile neprelucrate care au fost făcute în ziua evenimentului?

Pentru că fotografiem în format RAW (lipsit de contrast/culoare) doar programele specializate de editare pot deschide aceste fotografii, așadar nu ați avea ce face cu cadrele predate în acest fel. În plus, absolut toate dintre cele 400-800(+/-) de cadre predate sunt selectate și editate (reîncadrare, decupare, corectie colorizare, retusare defecte) astfel încât să rezulte doar cele mai bune imagini, în total acord cu portofoliul nostru.

Vrem doar Fotografii, nu și Video; Se poate?

Ofertele noastre sunt gândite în așa fel încât să se adreseze majorității persoanelor care doresc atât foto, cât și video la evenimentul lor, de aceea primim destul de rar solicitări doar pentru unul dintre servicii. Răspunsul simplu ar fi că nu putem oferi doar foto sau doar video deoarece considerăm că sunt necesare ambele pentru a putea surprinde tot evenimentul cu toate nuanțele lui. Fotografiile se completează perfect cu filmele, iar rezultatul final este un material multimedia care reflectă în cele mai mici detalii ziua nunții sau a botezului.

 

P.S. Dacă totuși aveți un eveniment micuț și cochet și un buget care nu se aliniază neapărat cu al nostru, ne puteți spune fără probleme și suntem convinși că o să putem găsi o soluție să vă bucurați de amintiri foto-video minunate  (și realizate de noi) de la nunta voastră.

Câte persoane sunteți în echipă? Mai puteți aduce un fotograf/videograf suplimentar?

Diada Photography & Films este un “business” de familie și e format din un singur fotograf (Giorgia) și un singur videograf (Cosmin). Noi suntem un cuplu nu doar la muncă, ci și acasă și de aceea lucrăm cel mai bine în “diadă”, adică în doi, de aceea considerăm că aducerea încă unui fotograf sau a unui videograf ar fi o schimbare în dinamica noastră și nu am putea să ne simțim la fel de bine la evenimentul vostru și, deci, nici materialele nu credem că ar reflecta povestea voastră prea bine. Pentru că ne place să construim o conexiune între noi și voi, să vă putem surprinde în momentele voastre cele mai autentice, credem că o echipă mai mare ar dăuna acestei spontaneități.

 

Dar pentru că aminitirea nunții voastre primează, la recepție, la primul dans, vom pune o cameră fixă pentru a surprinde acest moment, precum și la biserică, în timpul ceremoniei (dacă ne permite spațiul și felul de a fi al preotului).

Cum reușiți să fiți și la mire și la mireasă în ziua nunții dacă sunteți doar doi?

Așa cum o să discutăm și când ne întâlnim, dacă programul nunții este foarte bine pus la punct, este timp pentru absolut tot. Considerăm că măcar 30 de minute se pot găsi în ziua respectivă pentru a surprinde atât pregătirile mirelui, cât și cele ale miresei, deci cu siguranță vom reuși să fim peste tot și să surprindem ceea ce este esențial.

Mergeți și la nași?

Cu toată sinceritatea vă spunem că mersul cu alai după nași este de cele mai multe ori o pierdere de vreme unde echipa foto-video nu își găsește neapărat locul. Mai degrabă fotograful și videograful pot folosi acest timp să suprindă cadre acasă la mireasă, unde se întâmplă lucruri mult mai importante care merită să rămână amintire. Dar, dacă pentru voi este semnificativă această tradiție, vom face în așa fel încât să mergem și acasă la nași.